top of page
KI_seal_Color.png

Kiwanis International is een wereldwijde gemeenschap van clubs, leden en partners die zich inzetten om het leven van kinderen, één gemeenschap tegelijk, te verbeteren. Vandaag de dag zijn we met meer dan 550.000 leden in 88 landen en geografische gebieden.

Kiwanis werd meer dan 100 jaar geleden opgericht door 4 vrienden en groeide tot een wereldwijde vrijwilligersorganisatie  met hoofdzetel in Indianapolis USA en Europese zetel in Gent.

Eén van de 6 Kiwanis doelstellingen is het verbeteren van de leefwereld van minderbedeelden onder het motto “behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden.”

Wat Kiwanis onderscheidt van andere orgnisaties is “Serving the Children of the World” waarbij de aangesloten lokale clubs autonoom werken en zelf hun sociale doelen kiezen, steeds met de lotsverbetering van minderbedeelde kinderen als prioriteit.


Meer details op www.kiwanis.bewww.kiwanis.eu en

www.kiwanis.org

Onze waarden

Kiwanis is een filosofie, gebaseerd op een aantal kernwaarden die de basis van onze beweging vormen en waarmee we ons onderscheiden van alle andere verenigingen! Deze kernwaarden werden 100 jaar geleden geschreven en zijn in de wereld waarin we leven, actueler dan ooit.

DE 6 DOELSTELLINGEN VAN KIWANIS ​

  • Het stellen van menselijke en geestelijke waarden boven de materiële.

  • Het aanmoedigen van de dagelijkse toepassing van de ‘Gulden regel’ in alle menselijke relaties. Behandel een ander zoals jezelf door hem behandeld wil worden.

  • Het bevorderen van de aanvaarding en toepassing van hogere sociale, zakelijke en professionele maatstaven.

  • Het tot stand brengen, door woord en daad, van een meer ontwikkelde, meer actieve en meer dienstvaardige maatschappij.

  • Het vinden, langs de Kiwanis clubs om, van de weg naar duurzame vriendschappen, naar onbaatzuchtige dienstverlening en naar het uitbouwen van een betere samenleving.

  • Het samenwerken om gezonde opvattingen en edele idealen na te streven en in stand te houden, die meer eerlijkheid, rechtvaardigheid, vaderlandsliefde en goede wil met zich meebrengen.

Onze club

Kiwanis Zandhoven is een no nonsense vriendenclub verankerd in groot Zandhoven die behoort tot de internationale familie van Kiwanis serviceclubs. Wij organiseren samen activiteiten om geld in te zamelen voor goede doelen die zich richten op het welzijn van kinderen. 

20240525 Paella.jpg

Elke eerste dinsdag van de maand om 19u30 houden wij onze statutaire vergadering in Brasserie Notisse te Zandhoven. Tijdens onze vergaderingen  bespreken we niet alleen de organisatie van de acties maar ontvangen we ook gasten die hun sociaal doel verder komen toelichten. Indien ook u eens wenst deel te nemen aan één van onze vergaderingen kan u steeds één van onze leden contacteren.

Vaak komen we ook nog een tweede keer bij elkaar (met partner) voor de gezelligheid. Soms organiseren we ook uitstapjes met de club. Belangrijk om weten is dat niets van de ontvangen gelden naar deze club evenementen gaan. Deze activiteiten alsook de maandelijkse eetvergaderingen worden door de leden zelf bekostigd.

Wij zijn opgestart op 1 mei 2015 vanuit onze peterclub Kiwanis Malle door stichtend voorzitter Jan Jansen

en gecharterd als feitelijke vereniging op 9 mei 2015.


Onze club behoort tot divisie 16 Antwerpen en valt onder het district Belgium-Luxembourg.

Het schild van Kiwanis Zandhoven bestaat uit vier kwartieren met elk een eigen symboliek, de kleuren vertegenwoordigen de vlag van onze thuisbasis Zandhoven:

1ste kwartier: Vriendschap: Twee handen die samen de vorm van een hart aannemen. Dit als eerste een meest belangrijke kwartier.

2de kwartier: Kiwanis: Het logo van Kiwanis, onze gids en leidraad.

3de kwartier: Gelijkheid. Hiervoor wordt een combinatie gebruikt van de Keltische symbolen ‘schede’ en ‘kelk’. Kiwanis Zandhoven is een gemengde club (vrouwen en mannen) waar gelijkheid belangrijk is.

4de kwartier: Weldenkendheid: Hiervoor wordt een symbool gebruikt dat sinds de verlichting wordt gebruikt als teken van te ‘durven denken’.

logo-kiwanis zandhoven_edited.png

Onze leden

P1002013.jpeg

SECRETARIS

Independent Maritime Professional

Ons oudste lid met een jong hart en een loopbaan vol maritieme avonturen. Christian is kunst - en dierenliefhebber woonachtig te Schilde. Hij is onze rots in branding, meester der wijsheden en vrolijkt onze verslagen op met humor. Christian is ook lid en secretaris van Kiwanis Temse.

P1002049.jpeg

VOORZITTER

Occupational Physician at IDEWE

Ons algemeen welzijn is verzekerd door preventie adviseur & arbeidsarts Maurits. Maurits woont in Vliersel, maar is ook helemaal thuis in Rotterdam. Maurits kreeg het sociaal engagement mee van zijn ouders die lid waren bij de Rotary. Hij is ook een enthousiast schipper en is erg begaan met de toekomst van Kiwanis en onze missie.

P1002109 (1).jpeg

PENNINGMEESTER

Zaakvoerder FE Consulting Services

Frank levert (ICT) project management services aan verschillende organisaties en heeft intussen al een uitgebreid palmares met mooie projecten op zijn naam staan. Hij is ook hoofdtrainer van Judo & Ju-Jitsuclub Juzando te Zandhoven, houder van 9de dan Ju-Jitsu en algemeen technisch directeur en penningmeester van de Vlaamse Ju-Jitsu Federatie. Frank is woont in Pulderbos.

P1002097.jpeg

Independent Hospital & Health Care Professional

Annick was gedurende 25 jaar gepassioneerde zelfstandige thuisverpleegkundige regio Zandhoven. Omwille van aanhoudende rugklachten heeft ze dit moeten stopzetten. Zij neemt nu enkele sabbat maanden en kijkt dan uit naar een nieuwe uitdaging.
Je kan altijd op Annick rekenen en ze weet van aanpakken. Ze is waarschijnlijk de meest pragmatisch ingestelde geest van onze club met een breed sociaal engagement. Ze woont in Pulderbos.

P1002026.jpeg

Product & Sales Manager bij LiftBoxx

René is een veelzijdig zakenman en is van vele markten thuis, maar maatwerk van bedrijfsvoertuigen is helemaal zijn ding. Zijn LiftBoxx concept verkocht hij al in vele landen. Hij deelt ook graag zijn entrepreneurship met de nieuwe generatie. Je kan altijd op hem rekenen en hij is altijd recht door zee zoals het een Belg met Nederlandse roots betaamt. Hij woont in Pulderbos.

P1001999.jpeg

Zaakvoerder Carrefour Zandhoven

Sven is hoogstwaarschijnlijk altijd het eerste wakker van ons allen omdat hij elke dag om vijf uur al aan de slag is met het runnen van de Carrefour van Zandhoven. Sven is een echte familieman met veel humor en een discrete sociale weldoener. Hij woont in Zandhoven.

Ingeborg.jpeg

CCO Compass Group Belgium

Ingeborg is nieuwsgierig en geïnspireerd door verschillende uitdagende commerciële projecten en vraagstukken.

Zij is een gepassioneerde en authentieke commerciële directeur die zich toelegt op het ondersteunen van verandering, innovatie in management, organisatie en business. Zij is een geboren netwerkster en erg geëngageerd. Zij woont in Pulderbos.

FOTO_JP_1.jpg

Managing Partner IGRO

Jeroen is ons nieuwste aanwinst en in het dagelijks leven een gepassioneerd verzekeringsmakelaar met een kantoor in Zandhoven. Aan kleine dagtrips, weekend uitstappen tot verre warme oorden heeft hij zijn hart verloren. Hij deelt zijn liefde voor reizen en lekker eten samen met zijn compagnon de route en 2 kinderen. Anderen helpen maakt hem gelukkig en geeft een boost aan inspiratie en energie. Zo focust hij zich graag op sociale projecten die een verschil kunnen maken. Hij woont met zijn gezin in Schilde.

Wij verwelkomen graag nieuwe leden die onze missie mee vorm willen geven.
Neem vrijblijvend contact met ons op.

bottom of page